10 november 2017

Certificeringen

Certificeringen in de schoonmaak zijn belangrijk om een veilige werkwijze te waarborgen en garandeert bovendien de kwaliteit van de schoonmaak werkzaamheden. Bij J. van der Ploeg Dienstverlening nemen wij certificering serieus. Wij sturen daarom alleen ervaren schoonmakers die op een veilige en kwalitatieve manier de werkzaamheden kunnen verrichten.


Een schoonmaak- of glazenwassersbedrijf dat is aangesloten bij Schoonmakend Nederland garandeert kwaliteit en is financieel betrouwbaar. Leden van OSB worden jaarlijks door een onafhankelijke instelling gecontroleerd. Dankzij het OSB-Keurmerk weet u zeker dat het schoonmaak- of glazenwassersbedrijf waarmee u werkt vakkundig en netjes omgaat met onder andere dienstverlening, personeel en administratie.


Het SNA-keurmerk is het keurmerk voor de uitzendsector en aannemers van werk en is ontwikkeld om de risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk te beperken. Op basis van de huidige wetgeving lopen deze partijen het risico dat zij aansprakelijk worden gesteld voor verplichtingen uit arbeid die door de uitlener of (onder)aannemer niet zijn voldaan. Bedrijven met het SNA-keurmerk worden periodiek gecontroleerd op hun verplichtingen uit arbeid, waardoor het risico voor de inlener en uitbesteder van werk wordt beperkt.


Afbeeldingsresultaat voor code verantwoordelijk marktgedrag

Door ondertekening van De code ‘Verantwoordelijk Marktgedrag’ onderschrijven opdrachtgevers, werkgevers, werknemers en intermediairs in de schoonmaak- en glazenwasserbranche de visie en uitgangspunten voor verantwoordelijk marktgedrag. Ze leiden tot een duurzame verankering op hoog niveau van professionaliteit, kwaliteit en omgangsvormen in de branche, samengevat als: ‘verantwoordelijk marktgedrag’. Hierbij is het samenspel van de verschillende partijen essentieel.


Schoonmaken is een vak. Om dat vak professioneel uit te kunnen oefenen, is een goede opleiding belangrijk. De RAS stimuleert dit door het ontwikkelen van eind- en toetstermen voor opleidingen en het bewaken van de kwaliteit.
J. van der Ploeg Dienstverlening leidt al haar medewerkers op. Waarom doen wij dit? Schoonmaken is een vak en wij willen dat al onze medewerkers dit lang en gezond kunnen blijven doen. Schoonmaken is fysiek zwaar werk en tijdens de schoonmaakopleiding leren onze medewerkers ergonomisch en efficiënt te werken. Dit is goed terug te zien in ons laag ziekteverzuim.


Leerlingen en studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).