Zonnepanelen reinigen

Zand, bladeren, mos of ander vuil kan het rendement van uw zonnepanelen negatief beïnvloeden. En een regenbui is niet genoeg om uw panelen schoon te krijgen.

Waarom uw zonnepanelen reinigen?

Een zonnepaneel werkt door zoveel mogelijk licht naar de zonnecellen te brengen. Als uw zonnepanelen vuil zijn, wordt dit zonlicht gedeeltelijk geblokkeerd. Het systeem blijft wel werken, maar het produceert minder zonne-energie, oftewel: het rendement gaat omlaag.

Zonnepanelen worden vuil door onder andere:

  • Stof
  • Bladeren
  • Sneeuw
  • Zand en stof
  • Vogelpoep
  • Mos

Regen helpt om uw zonnepanelen gedeeltelijk schoon te spoelen, maar dat is helaas niet voldoende. Uit onderzoek blijkt dat schone panelen zo’n 3% meer voordeel opleveren dan vuile zonnepanelen (bron: Essent).

Wanneer zonnepanelen schoon laten maken?

De beste tijd om uw zonnepanelen door J. van der Ploeg Dienstverlening te laten reinigen is aan het begin van de lente. De meeste zonuren vinden plaats in de maand mei, juni en juli. Probeer uw zonnepanelen daarom op tijd te laten reinigen, zodat u zoveel mogelijk stroom opwekt in deze periode.

Hoe maakt J. van der Ploeg Dienstverlening zonnepanelen schoon?

Veelal liggen zonnepanelen op daken met een bepaalde hellingshoek. Hierdoor zijn ze moeilijk bereikbaar, maar niet voor ons! Wij maken gebruik van onze Osmose techniek. Door gebruik te maken van ons telescopisch was-systeem met PH- neutraal water kunnen wij optimaal zonnepanelen reinigen zonder beschadigingen. Het Osmosewater wat op de zonnepanelen terecht komt droogt streeploos op. Alles voor het beste resultaat, snel en efficiënt!

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen.