31 januari 2018

Dieptereiniging

Met alleen de dagelijkse schoonmaak blijft er bij grootkeukens en sanitair vaak (onzichtbaar) vuil liggen. Voor de optimale hygiëne is het erg belangrijk dat er periodiek dieptereiniging plaatsvindt. Dit verzorgen wij in o.a. sanitaire ruimtes, cleanrooms, grootkeukens of productlijnen in de voedselindustrie.

Wat is dieptereiniging?

Onder een dieptereiniging wordt verstaan het zich ontdoen van opgebouwde, niet altijd zichtbare verontreiniging zoals: zeepresten maar ook kalkafzetting en bacteriën die zich voornamelijk in de voegen en op het tegelwerk hebben genesteld (door o.a. vetten of urine). Dit geeft vaak een onaangename geur af.

(Groot)keukens

Voor optimale hygiëne is dagelijkse onderhoud is niet voldoende. Vet, vuil en stof zetten zich ook af in, onder en achter uw keukenapparatuur. Deze plaatsen worden tijdens het dagelijkse onderhoud niet altijd bereikt. Aanvullend op de dagelijkse reiniging is een periodieke dieptereiniging dus noodzakelijk. Wij raden professionele keukens aan om eenmaal per jaar een dieptereiniging uit te laten voeren. Wij werken conform de wet- en regelgeving ten aanzien van hygiëne, voedselveiligheid (HACCP) en brandveiligheid.

Sanitair

Toiletten zijn zeer bepalend voor de uitstraling van uw bedrijf. Wanneer u alleen dagelijks reinigt dan kunt u op den duur te maken krijgen met stankoverlast, storingen en verstoppingen.

Met gewone schoonmaak kunt u namelijk niet altijd goed reinigen onder randen, richels en in voegen. En dat zijn de plaatsen waar organische vervuiling ontstaat waarin bacteriën zich thuis voelen. Denk bijvoorbeeld aan kalkaanslag en urineaanslag. Ter voorkoming van problemen en voor een langere levensduur raden wij periodieke dieptereiniging van sanitair aan.

Wastafels, kranen, urinoirs, spoelreservoirs, toiletten, afvoeren, en toiletzittingen worden grondig gereinigd en ontdaan van vet, fecale residu’s, urinesteen en kalkaanslag.